Hulp bij opvoeding

Het woord volwassen komt echt naar voren als je denkt aan het opvoeden van je kinderen. Maar dat betekent niet dat je een ouder in de traditionele zin hoeft te zijn. Er zijn veel manieren om je kinderen te helpen op te groeien tot gelukkige en gezonde volwassenen, ongeacht wat voor soort ouders je bent. En dit is een van de belangrijkste dingen die je als ouder kunt doen – vooral als je probeert je kinderen de best mogelijke start in het leven te geven.

Begin met luisteren naar je kind

Als je een kind hebt dat verlegen of stil is, heb je het misschien altijd te druk gehad met ouder zijn om op te merken hoe belangrijk dit voor je is. Maar als je nu luistert, zul je merken dat je kind met je probeert te communiceren, en hij/zij probeert je bewust te maken van wat er in zijn/haar wereld omgaat. Wanneer je een ouder bent, ben je van nature veel actiever dan wanneer je een volwassene bent. Je bent in huis, zorgt voor je kind, helpt in en om het huis, knutselt en speelt met je kind, en geeft hem/haar veel positieve feedback. Als je opvoedt, stel je de gevoelens van je kind voorop, en geef je ook prioriteit aan je eigen gevoelens. Je zult er voor je kind zijn als hij of zij je nodig heeft, zelfs als je jezelf niet zo goed voelt. Je kind zal van je houden om wie je bent, niet om wat je bent, want je zult nooit “iemand anders zijn ouder” zijn, steeds weer opnieuw.

Zorg voor goede tijd samen

Wanneer je een ouder bent, ga je de behoeften van je kind op de eerste plaats zetten. Je gaat niet voor hem/haar zorgen en hem/haar dan alleen laten om voor zichzelf te zorgen. Je zult er voor je kind zijn wanneer hij/zij je nodig heeft, zelfs wanneer je jezelf niet helemaal goed voelt. U zult er voor hem/haar zijn wanneer hij/zij ‘s nachts niet durft te gaan slapen omdat hij/zij denkt dat de schoolautoriteiten hem/haar zullen zien of dat hij/zij van school gestuurd zal worden. Je zult er voor hen zijn wanneer ze het moeilijk hebben om hun dag door te komen omdat ze hun gedachtegang hebben gemist omdat ze hebben nagedacht over wat ze zullen doen voor het avondeten of hoe ze hun huis in de toekomst schoon zullen maken zodat ze een betere kans hebben om een baan te krijgen en voor zichzelf te zorgen. Als ouder doe je er alles aan om je kind zich veilig, productief en gelukkig te laten voelen. Je zult niet alleen goed voor je kind zorgen, je zult ook voor jezelf opkomen als het op je eigen behoeften aankomt. Je neemt de tijd voor jezelf, zodat je niet hoeft na te denken over hoe je op een dag een ouder zult zijn, en je kunt je concentreren op wat je echt met je leven wilt doen.

Elkaar helpen waar je kunt.

Als ouder ga je proberen om je kind te helpen in alles wat je kunt. Je zult proberen er voor je kind te zijn als hij/zij het moeilijk heeft op school, probeert rond te komen met een beperkt budget, of probeert zijn/haar weg te vinden in het leven thuis. Je zult er voor je kind zijn wanneer hij/zij je nodig heeft voor dingen die op dit moment niet goed gaan in de wereld. U zult er voor uw kind zijn wanneer hij/zij u om advies nodig heeft. Je zult er voor je kind zijn wanneer hij/zij je nodig heeft om hem/haar vast te houden wanneer je hem/haar naar de dokter of het ziekenhuis moet brengen. U zult er voor uw kind zijn wanneer hij/zij u nodig heeft om klusjes in huis te doen. U zult er voor uw kind zijn wanneer hij/zij u nodig heeft om voor hem/haar te zorgen tijdens openbare presentaties of evenementen. U zult er voor uw kind zijn wanneer hij/zij u om andere redenen nodig heeft, waarover u het met niemand anders dan uw kind en/of uw echtgenoot zult hebben.

Conclusie

Als je een ouder bent en je bent succesvol, dan zul je echt gelukkig zijn. Alle oude stress en verplichtingen die je als ouder hebt gehad, zullen bijna volledig verdwenen zijn. Je zult enorme energie, vreugde en liefde te geven hebben. Je gaat veel lachen met je kinderen en je gaat veel tranen met hen hebben. Je zult veel steun en liefde te geven hebben. Je zult alles kunnen doen waar je je zinnen op hebt gezet, omdat je weet dat je het kunt omdat je zo veel van je kinderen houdt. Als je van je kinderen houdt, zul je er alles aan doen om ervoor te zorgen dat ze gelukkig zijn. Je zult voor ze zorgen als ze jonger zijn, je zult ze meenemen naar de dokter als ze ziek zijn, je zult ze meenemen naar het park als ze opgewonden zijn, en je zult ze meenemen naar het park als ze verdrietig zijn. Je zult alles doen wat je kunt om ervoor te zorgen dat ze een geweldige tijd hebben, en je zult het doen omdat je zoveel van je kinderen houdt.