Een barbier of dameskapper vervult de basisbehoeften van het knippen en kleuren van haar. Sommige mensen hebben een flair voor modeontwerp. Dit is iets dat in sommige gevallen nuttig kan zijn. Het creëren van een creatief ontwerp is iets dat alleen degenen die artistiek zijn kunnen doen in hun lijn van het werk. Soms hebben mensen geen artistieke kant. Voor hen kan een kapsel de enige manier zijn om hun korte gestalte erkend te maken.

Nadat aan de basisvereisten is voldaan, wordt het proces meer betrokken. Dingen zoals het kiezen van de juiste producten en betrokkenheid bij het marketingproces. Mensen die al lang in de branche werkzaam zijn, zijn meestal betrokken bij het marketingaspect, zelfs als zij niet meer in de salon werken. Dit komt omdat zij de markt kennen en weten hoe die te beïnvloeden. Beginnende kappers zullen een assistent vinden die hen adviseert over de beste producten die ze kunnen gebruiken en de prijzen die ze kunnen vragen. Soms zal de assistent zo ver gaan dat hij de klant probeert over te halen om zijn nieuwe product te proberen. Dit is om hen te allen tijde schoon en netjes te houden.

Ik heb in mijn leven nog nooit productnamen gebruikt. In de meeste gevallen dat ik in een salon was, was de assistente die mij toegewezen had gekregen een kapper of een stylist. Ik kan me alleen maar voorstellen dat zij enkele van de populairdere namen die er zijn, zouden kennen. Op een dag zal ik mezelf misschien moeten aanprijzen als een expert in iets waar ik geen expert in ben. Dat is iets wat ik aan de experts zal overlaten.

Toen ik eenmaal gediplomeerd was als kapster, stelde ik me tot doel om binnen een minuut mijn eigen salon te hebben. Ik kwam er al snel achter dat het meer een lopende zaak was dan een kapsalon. Ik had te maken met klanten, die soms nogal onbeleefd waren en soms grof konden zijn. Hun specifieke probleem was dat ze al jaren knipten en stylden, en ze hadden niet de middelen om hun haar te reinigen als dat nodig was.

In de loop der jaren ben ik in mijn dagelijkse werk heel wat onbeleefde mensen tegengekomen. Ik herinner me een dag in het bijzonder dat een klant haar haar liet manicuren door een van de medewerkers en dat ik haar daarover moest ondervragen. Ze vertelde me dat ze 5’3″ lang was. Ik vroeg haar wat zij een “passende” maat zou vinden. Ze zei “meer als 3 inches breed en een halve inch dik”. Ik vertelde haar dat het typisch is voor een maat van 1,80 m om uit te groeien tot 1,80 m! Ze betwistte mijn schatting op grond van het feit dat haar maten 5’11” waren! Ik zei haar dat haar “echte” lengte 5’9″ was! Ze USAF! Er volgde een gefrustreerde toespraak over het nemen van sociale maatregelen en het in overweging nemen van alle sociale factoren.

Ik was eens een kandidaat aan het interviewen voor een deeltijdse betrekking en hij mat zijn 5’11” met zijn handdruk. Ik adviseerde hem dat hij zich bij het meten van zijn 5’11” op de rechterhand moest concentreren en niet op de andere hand. Hij voldeed aan al mijn eisen, dus hebben we het probleem opgelost.

Er is een verhaal over vier van mijn oud-studenten van staffuncties die het nog steeds naar tevredenheid doen in de functies die zij bekleedden toen ik het bedrijf verliet. Zij hebben allen met succes een omgekeerde diversificatie ondergaan en werken nu voor concurrenten. Hoewel zij enkele van de mooiste banen in de sector hadden gekregen, hebben zij elk ongeveer op hetzelfde moment als ik hun functie neergelegd en hebben zij nieuwe banen gevonden die beter bij hun capaciteiten pasten.

Neem bijvoorbeeld Thector. Hij mat 1.78m als volwassene. 5’11” is de maat die ze gebruikten om te bepalen dat ze klein waren. Nu werken ze op hoge hakken en nemen ze avondwerk aan. Ze zijn nog steeds maar 1,80 m.

Neem de brander, bijvoorbeeld. Op de middelbare school was ze 1,80 m. Ze werkt nu in een baan van 1.80 m en komt binnen op 1.80 m. Ze is maar 1,80 m.

Neem de hoge-hakken-passende banen en de avondtaken die ze op de middelbare school vervulden en de avondtaken die ze nu vervullen. Ze zijn niet meer relevant. Ze zijn verouderd! !!!

Ik zeg het niet graag, maar om van carrière te veranderen moet je zelfstandige worden. Het is waar. Er bestaan mogelijkheden om taken uit te voeren die niet tot de jobkoorts behoren. Gratis werk zoeken helpt ons allemaal. Maar, als we moeten werken, moeten we werken. in een job waar we plezier in hebben. Het werken van een baan die onze talenten dekt tot een loon is een baan-plezier.